Maro Itoje merket «verdensklasse» etter Saracens strøm forbi Wasps

Det er ni år siden en engelsk klubb løftet Europas fremste klubbtrofé, men Saracens kan føle at deres tid nærmer seg. På deres forrige siste utseende i 2014 rammet de inn i et Toulon-lag med sjeldne evner og erfaringer, og ble lært en leksjon i hvordan man tok på seg store europeiske trofeer. Neste måned i Lyon vil de bli bedre rustet, både når det gjelder individuell kvalitet og kollektiv motstandskraft. I tillegg til batteriladningspotensialet for en sosial team-bonding tur til Dubrovnik denne uken Betsafe, involverer de i De nærmeste savner av tidligere årstider føler seg også velsignet for å løpe sammen med en ung spiller som raskt kommer fram som en gang i en generasjons talent.Selv hans mest erfarne lagkamre sliter med å huske en 21 år gammel fremover med et mer forgjengelig allroundspill enn Maro Itoje.Saracens slo Wasps til final som engelsk rugby treffer levende høyder. Les mer

Den langvarige Saracens-hookeren Schalk Brits, som har spilt Test rugby med slike heltidsbrett som Victor Matfield og Bakkies Botha, er på ingen måte et unntak med hensyn til Itoje som «en spesiell idrettsutøver», som bare er beregnet til å forbedre ytterligere . «Han er den totale pakken,» sa Brits. «Jeg burde ikke si dette, men han er allerede i verdensklasse (http://xbookmakere.com). Han vil bare vokse hver gang han setter på skjorten. Vi trenger bare å holde ham frisk.

«Det er ikke mange spillere som er så modne i en slik ung alder.Jeg sier noen ganger: «Slapp av, gå hjem og ha et par øl.» Han er ganske seriøs fyr når det gjelder å være profesjonell på banen. »

Itoje var ikke alene i frustrerende Wasps ved kilden , Med Mako Vunipola som også har et fremragende spill, men hans man-of-the-match-innskudd i lineout ble verdsatt av Chris Ashton, en kjennemann til spillbytterintervensjoner i Europa. «Han [Itoje] har de lengste armene jeg noensinne har sett,» sa vingen. «Jeg vet ikke hvordan han gjør det. Jeg stod på vingen og så på at armene gikk opp, bare stjel lineout etter lineout. Spillere med den evnen stikker ut som vondt tommel.Du kan fortelle dem en kilometer unna. «Hvis Saracens vinne finalen, blir de første mesterlaget i turneringenes historie for å gå gjennom en hel kampanje ubeseiret. Barritt oppfordrer seg rolig etter at Saracens nå Champions Cup-finalen Les mer

I tillegg til Itoje, har deres clutch av engelske grand slam-vinnende spillere alle kommet tilbake fra de seks nasjonene med appetittene skarpt skarpt. «Jeg vil ikke si at det er vår tid, men vi har definitivt potensialet til å vinne denne,» briter sa, klar over at hans klubb også er klar til å sikre et hjemme-trekk i semifinalen til Aviva Premiership. «Jeg tror vi forstår hva du skal gjøre når presset blir satt på oss.» Ashton håper skuffelsen i 2014-Toulon-finalen vil tjene som en ekstra stimulans. «Jeg tror du må tape finaler for å vinne en til slutt.Jeg håper bare at vi har mistet nok nå. »

Veps er knapt det første laget for å finne seg presset og kvalt til innsending av motstandere som vet nøyaktig hvor man skal stramme skruen. Dan Robsons fantastiske forsøk etter 78 sekunder og et par scintillating pauser fra Christian Wade fra hverandre, de manglet tilstrekkelig besittelse og territorium til å bruke konsekvent trykk, med bare en sen crash-ball score fra Ashley Johnson som trøst.

De forblir i strid med Premiership-tittelen, men kampen i Exeter denne søndag vil bli en test av utholdenhet og løse. Skulle de møte Saracens igjen i play-offene, er det vanskelig å se dem nyte et annet utfall, med mindre de kan holde Itoje stille og ta de angripende gamblene som Saracens forsvar forsøker å trives på.Angrepet av Jimmy Gopperths spark av Michael Rhodes og en andre straffespark kan tyde på at Saracens var en touch heldig å vinne. I sannhet, hadde Owen Farrell vært mer nøyaktig av teeet, og Simon McIntyre sett rødt for sin støvel til hodet til Itoje, kunne Wasps ha mistet en betydelig margin. Arrangørene vil også være stille lettet over at Akkurat nok fans kom opp for å skape en god atmosfære, selv om hvor mange Saracens-støttespillere nå skal følge deres lag til Lyon, er fortsatt et spørsmål om formodning. Når det gjelder bumser på seter, kan Saracens neppe hevde å være europeiske giganter, men på feltet har de i økende grad få jevnaldrende.

Reklamer